עצור גבול לפניך!!!

כ"כ קשה לי להציב גבול, הילד שלי מנדנד ומנדנד בסוף אני נכנעת… אני לפעמים מתבלבלת וחושבת שאולי אני נוקשה מידי, לא יודעת מתי נכון לעגל פינות… המון מאבקי כוח, עייפות גדולה… מעדיף להיות בסבבה עם הילדים מי צריך את האווירה המתוחה הזאת בבית כל הזמן…

אמירות כאלה ודומות להן אני שומעת תדיר מהורים.

כולנו יודעים כמה חשוב הגבול להתפתחות הבריאה והנכונה של ילדנו. רובינו נמצאים על רצף לו יש שני קצוות. בצד האחד נמצא הגבול ובצד השני היענות לצרכיו של הילד.

הרבה פעמים אנחנו מנסים להציב גבול , לשמור עליו, ולאורך הזמן הוא נעשה מטושטש. זה השלב בו המסר שלנו הופך למבלבל עבור הילד.

מטרתו של החינוך היא לעזור לילדנו להתפתח בכיוון הנכון ובדרך הנכונה – לכן עלינו לחשוב כל הזמן על ערכים התפתחותיים נכונים עבור ילדנו.

זה דורש מאיתנו ההורים לברר אילו ערכים התפתחותיים חסרים לילד שלנו.

הכבוד לאחר, יכולת וויסות, איפוק, התגברות על קשיים , התחשבות ועוד כהנה וכהנה.

כל ילד נולד עם המתנות אותן קיבל ועם המקומות שקוראים לו להתפתח. אם נקשיב לבטן שלנו כהורים, לדאגה שהילד מעלה בנו נוכל להצביע על ערך אותו היינו רוצים לפתח.

לדוגמא: ילד שחסרה לו את יכולת הוויסות. ההתנהגות המדאיגה יכולה לבוא לידי ביטוי בחוצפה, בתוקפנות ובאלימות כלפי הסובבים אותו – הורים, חברים ובני משפחה אחרים. אנו צריכים להסתכל לרוחב ולחשוב על ההתנהגויות המדאיגות אותנו שהמכנה המשותף שלהם הוא היעדר היכולת של הילד לווסת את עצמו, לפרוט אותם, ולהתבונן בהם.

אחרי שאספנו אינפורמציה חשובה זו נתבונן בתגובות שלנו כהורים להתנהגות שלו וננסה לאפיין אותם. בד"כ נמצא דפוסים חוזרים ונשנים כמו לדבר אליו שוב ושוב, להסביר לו כמה ההתנהגות שלו לא בסדר, לצעוק עליו, להעניש אותו.

נמצא את עצמינו מותשים, חסרי אונים, מיואשים, דינמיקה שחוזרת על עצמה שוב ושוב והילד לא ממש מתקדם…
המפתח הוא בידנו. שינוי בתגובות ובהתנהלות שלנו מול הילד ישיג את ההתפתחות הרצויה.

מזמינה אתכם לגלות יחד דפוסי התנהלות יעילים, ללמוד שפה חדשה, המאירה את הדרך הנכונה להתפתחות עבור ילדכם.